torstai 15. lokakuuta 2009

Onko normaalia, jos ei malttaisi odottaa?


Kävi niin, että lähti vähän käsistä noiden kurssien kanssa heti lukuvuoden aluksi. Kun en osannut päättää, mitä kursseja ottaisin, niin otin sitten yhdeksän. Jonkun täysin abnormaalin motivaatiobuustin ansiosta olen käytännöllisesti katsoen muuttanut Aleksandriaan ja lukenut, kirjoittanut ja laskenut puolen toista kuukauden aikana niin ahkerasti, että tuo yhdeksän kurssia ei näytä muodostuvan ongelmaksi lainkaan. Olen muutenkin ollut hämmentävän tehokas. Teen aina todella tarkkoja opiskelusuunnitelmia ja –aikatauluja, toisaalta sen vuoksi, että ne helpottavat ajankäytön organisointia todella paljon, toisaalta sen vuoksi, etten voi itselleni mitään, tykkään taulukoista tosi paljon. Vaikka aikataulu on näyttänyt jopa itseni mielestä aika epärealistiselta, olen joidenkin tehtävien osalta jopa edellä siitä. Markkinoinnin tärkeä essee syntyi todella kivuttomasti, ja siitä tuli jopa mun luotto-kriitikon (eli äidin) mielestä aika hyvä.

Tänä iltana tenttikauden avaa Kauppakorkean Johtamisen perusteet, perjantaiaamuna mikrotalousteorian ensimmäinen välikoe jatkaa. Tuosta johtamisesta ei paljoakaan stressiä tarvitse ottaa, kurssi osoittautui todella yksinkertaiseksi kamaksi. Tämän kurssin mä otin avoimen puolelta paremman aikataulun vuoksi, ja se osoittautui muullakin tavalla järkeväksi valinnaksi. Kurssin kirjoista luennoitsija ilmoitti heti aluksi, että ”ei voi olettaa, että kaikki saavat kirjat käsiinsä”, joten tentin rakenne tulisi olemaan 4 kysymystä luennoista + 4 kirjoista, ja neljään tarvitsee vastata. Näin ollen tenttimateriaali käytännössä kutistui pariin sataan PowerPoint –kalvoon. En voi valittaa… Kirjatkin tuli kyllä luettua, ihan mielenkiinnosta, mutta opiskelemisen suhteen pääsi aika vähällä.

No, kommentoin tenttiä sitten myöhemmin.

Mikroteoria onkin sitten vähän haastavampi juttu, sen suhteen en lähde brassaamaan yhtään ennen kuin brassailun arvoiset pisteet on saatu. No, toisaalta asiat on melko yksinkertaisia, vähän derivointia ja järkeä, se suunnilleen riittää.


Maanantaina heti kasilta on ohjelmassa International Economics, torstaina menen pitkästä aikaa Kumpulaan laskemaan vähän matematiikkaa. Onko normaalia, jos ei malttaisi odottaa?
Viime viikolla alkoi Rahoituksen perusteet kauppakorkean puolelta, ja what can I say: matematiikkaa + taloutta = kuin mulle tehty? Seuraava luento on maanantaina, enkä malttaisi odottaa.


Parasta juuri nyt: strateginen johtaminen ja oppivat organisaatiot sekä mummin reseptin mukaan tehty kuuma marjamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti